شاید بسیاری از ما رویای داشتن یک استودیوی عکاسی را داشته باشیم اما متاسفانه شرایط خرید یا رهن یک مکان مناسب برای استودیوی عکاسی برای بیشترمان فراهم نیست ، برای همین بسیاری از ما به فکر می افتد که این شرایط را در خانه فراهم کند. حال در این قسمت از نمناک چگونگی راه اندازی یک استودیوی عکاسی در خانه را آموزش خواهیم داد .
مساحت استودیوی عکاسی باید چقدر باشد؟
اصلا نیاز نیست که یک مکان 100 متری را به این کار اختصاص دهید . می توانید یک آلونکی کوچک را در حیاط خانه خود به استودیو تبدیل کنید، حتی یک استودیوی کوچک هم به شما کمک می کند تا کار خود را راه بیاندازید. بهتر است که بیشتر از اندازه اتاق استودیو، به ابزار، مدل ها و نور مناسب توجه داشته باشید.
کار کردن در مکان های کوچک کمی چالش برانگیز است و نیاز به یک انسان منعطف دارد که بتواند در مواقع لزوم، خلاقیت بالایی را از خود نشان دهد.
استایل پرتره عکاسی را مشخص کنید.
به استایل و نوری که می خواهید در مورد اجسام داشته باشید ، فکر کنید و تصمیم نهایی را بگیرید که این کار در تعیین فضای مناسب برای عکاسی کمک می کند.
در مورد انواع پرتره ها برنامه ریزی کنید و ببینید که دوست دارید پرتره هایتان به چه چیزی شباهت داشته باشند.
آیا دوست دارید که در نور طبیعی کار کنید ؟ خب در این صورت به مکانی نیاز دارید که دارای پنجره های بزرگ با نور کافی باشد.
آیا جزء آن دسته از عکاسانی هستید که از فلاش دوربین زیاد استفاده می کند ؟ پس مکان استودیوی شما می تواند در جاهایی مثل زیرزمین خانه باشد که برای فلاش دوربین بسیار مناسب است. البته که فلاش دوربین را می توان در هر مکانی استفاده کرد اما در مکان های تاریک بهتر جواب خواهد داد .
آیا یک لوکیشن ثابت می خواهید یا قابل جابجایی ؟
بزرگ ترین سوال ما این است که آیا این استودیو برای همیشه متعلق به خودتان است یا مدت زمان کوتاهی در آن ماندگار هستید؟ از کجا باید شروع کنید؟ آیا مکانی هست که ترجیح می دهید بعدا به آن نقل مکان کنید ؟ در صورتی که قصد جایجایی داشته باشید، باید از لوازم عکاسی استفاده کنید که راحت قابل جابجایی باشند و بتوانید آن ها را به صورت فشرده در کارتون قرار دهید.
اگر از پایه های دوربین عکاسی استفاده می کنید، نیاز خاص و مبرمی به استودیو ندارید . البته که باید مکانی را برای قرار دادن وسایل عکاسی خود تعیین کنید.
ساخت یک استودیوی عکاسی زمان می برد و نیاز به پول و برنامه ریزی دارد. اگر می خواهید که پول کم تری خرج کنید، باید زمان بیشتری صرف کنید زیرا استودیوی عکاسی در منزل می تواند سود بیشتری را به شما برساند.
استندهای نور، چتر، دو اکتاباکس، یک بازتاب دهنده 5 در 1 و یک پس زمینه جزء اصلی ترین اکسسوری های عکاسی می باشد.
چگونه سایز استودیو را تعیین کنیم ؟
آیا به گروه های عکاسی علاقه دارید ؟ پس باید به دنبال فضاهای بزرگ باشید تا قدرت مانور دادن داشته باشید.
برای پرتره های تک نفر و هد شات ، مکان های کوچک هم جوابگو هستند . پرتره های کودک نیز می تواند در کوچک ترین فضاها انجام شود .
نکته ای که باید در مورد مکان های بزرگ استودیو در نظر داشته باشید، این است که نور آن را کنترل کنید. در مکان های کوچکی که سقف آن کوتاه است، نور سرگردان می تواند به یک مشکل تبدیل شود.
تجهیزات شما حتما باید متناسب با سایز استودیو باشد و نیازهای شما را برطرف کند. هرگز پول زیادی را خرج نوری نکنید که به درد شما نمی خورد.
چگونه از شر نور محاصره شده خلاص شویم ؟
زمانی که در محیط های داخل خانه کار می کنید ، نیازی به نور طبیعی محصور شده ندارید. البته این موضوع به این معنا نیست که باید در تاریکی مطلق کار کنید اما بهتر است که نور محصور شده کمتری داشته باشید که این کار پرتره عکاسی شما را بهبود می بخشد.
می توانید این نور را از پنجره های جانبی با پرده نیز به دست بیاورید. این پرده ها کمک می کند که نور ناخواسته وارد فضای اتاق و یا استودیوی شما نشود.
برای اینکه مطمئن شوید که نور محصور شده روی عکس های شما تاثیر نمی گذارد، باید محیط را تست کنید.
با استفاده از دوربین یک عکس بدون فلاش بگیرید و مطمئن شوید که عکس شما بیش از حد بدون نور نباشد.
چگونه فضای کوچک استودیو را مدیریت کنیم ؟
پروژه های پیچیده نور می تواند برای محیط های کوچک کمی پیچیده باشد. علت آن هم کمبود فضا است و برای همین لنز f/2.8 برای این محیط ها باعث می شود که عکس ها دراز به نظر برسند . در این مکان ها بهتر است که هدشات داشته باشید.
چنانچه در ادامه ی این بخش از نمناک اشاره شده است در مکان های کوچک بهتر است که از لنزهای کوتاه تر استفاده کنید کع این لنزها باید بین 80 تا 100 میلی متر باشد تا بتوانید پرتره های بلندتر بگیرید.
این مکان حتما باید مجهز به پریز برق برای استفاده از کامپیوتر، لپ تاپ و شارژر باشد.
فن و یا پنکه نیز باید در این محیط قرار بگیرد تا گرمای بیش از حد را به دلیل نور زیاد متعادل کند.
همچنین یک استریو ( موسیقی آرام برای این که به مدل کمک کند تا کمی آرام و ریلکس شود ) و دستگاه قهوه جوش باید در این استودیو قرار بگیرد.
موارد پایه ای برای یک استودیوی کوچک :
نور:
یک نور و یک رفلکتور یا بازتاب دهنده می تواند برای افراد تمرینی و شروع کار مناسب باشد اما بهتر است که از سه نور یا همان چراغ مخصوص عکاسی استفاده کنید تا انعطاف پذیری شما در کار افزایش پیدا کند. این چراغ ها را می تواند به صورت دستی برای نور مناسب تنظیم کرد.
تغییردهنده های نور :
یک رفلکتور و یا چتر در این مکان ضروری است. بهتر است که این لوازم را به صورت تاشو تهیه کنید تا بسته بندی آسانی داشته باشند.
استندهای نور:
برای هر نور یا چراغ نیاز به یک استند دارید. واضح است که هرچقدر نور شما سنگین تر باشد ، نیاز به استند محکم تری دارید و هرگز از تجهیزات ارزان استفاده نکنید که باعث می شود نور شما ناپایدار باشد. ترجیحا استندهایی را انتخاب کنید که حدود 2.4 متر یا بالاتر از این مقدار ارتفاع دارند. البته که استندهای کوچک نیز کاربردی هستند.
پس زمینه :
یک پس زمینه تاشو نیز یک راه مناسب برای شروع است. البته در صورتی که نتوانید یک پس زمینه ثابت داشته باشید. برندهایی با پس زمینه فشرده و تاشو کمی گران تر هستند اما حمل و نقل آن ها آسان تر است .
گرید ها :
گرید ها باعث می شوند که نور در یک نقطه مترکز شود و نور مستقیم به سوژه برسد.
ژل ها :
ژل ها در شکل ها و رنگ های مختلف در دسترس هستند. آنها باعث تغییر رنگ پس زمینه می شوند و تاثیرات مثبتی را در پرتره ایجاد می کنند و قیمت ارزانی نیز دارند.
پرچم ها:
پرچم ها می توانند به هر فرمی در بیایند و نور را محصور می کنند. یک پنل، کاردبرد ، پرده یا پارچه هم می تواند به عنوان پرچم مورد استفاده قرار بگیرد. رفلکتورهایی که طرف مشکی دارند نیز می توانند جایگزین این پرچم ها شوند.
تغیردهنده ها یا مودیفایرهای فلاش را رنگ کنید.
می توانید اسپیدلایت ها یا سرعت های نور فلاش را خودتان تعمیر کنید .
لازم نیست که هر دفعه انواع جدید آن ها را خریداری کنید . اگر این لوازم و اقدامات را در منزل خودتان بسازید ، می توانید پرتره های با نورهای مختلف را تجربه کنید که هزینه زیادی هم برایتان ندارد. می توانید با یک تکه از پلاستیک کوچک، چند مودیفایر نیز بسازید.
سایر نکات
زمانی که در حال ساخت استودیوی عکاسی خود هستید، نباید فقط به ابزار مناسب فکر کنید. بلکه باید آنها را طوری بسازید که به شما کمک کند تا یک زندگی راحت تر داشته باشید:
نردبان :
نردبان ها می توانند زاویه دید مدل را تغییر دهند. همچنین در تغییر جهت و نور نیز موثر هستند.
نوار های قدرت و گسترش دهنده :
اگر از نور خود استودیو به جای نورهای مصنوعی استفاده می کنید ، باید به فکر نوارهای قدرت و یا سیم های گسترش دهنده باشید. باید فضای کافی داشته باشید تا این لوازم را به برق بزنید.
مبلمان :
اگر می خواهید که پرتره های شما از هدشات هایتان بزرگ تر باشند ، باید حتما از مبلمان استفاده کنید. صندلی و چهارپایه بهترین گزینه ها هستند.
نکات مهم
- لنز دوربین شما برای استودیو باید بین 24 تا 85 میلی متر باشد. برای شات های تمام قد ، فاصله 100 سانتی متر مناسب است اما اگر فضای شما اجازه فاصله بیش از 75 سانتی متررا ندهد، یعنی این که در مکان مناسبی قرار ندارید.
- در مکان های کوچک از استفاده از لنزهای پهن خودداری کنید. لنزهای کلاسیک 50 میلی متری برای این فضا ها بهترین گزینه هستند .