همه چیز از یک پس زمینه محو و هنری آغاز شد !
این مختصری از مسیر موفقیت تعداد کثیری از عکاسان بزرگ است !
احتمالا ایجاد پس زمینه محو ، اولین ذوق زدگی هنری شما در هنر عکاسی است . شاید هم اولین قابلیتی است که شما را جذب این دنیای عکاسی میکند . شاید هم اولین تله این دنیای پر رنگ و لعاب برای گرفتار کردن شما …
هرچه که هست زمان درازی است که از کاربران دنیای عکاسی حسابی دلربایی میکند .
از حق نگذریم ، وجود بوکه در پس زمینه عکس های پرتره همیشه غوغا به پا میکند. یک پرتره زیبا را در نظر بگیرید که با یک بوکه هنرمندانه مزین شده باشد . میتوانیم به این هم نشینی مسالمت آمیز بگوییم نور علی نور.
مواد لازم برای ثبت یک بوکه درست و حسابی یک لنز تله و سریع است.
البته اول کار بگویم که یک بوکه ایده آل معمولاً در شب و با پس زمینه ای از منابع نور رنگی بدست می آید اما در هوا سرد یا عدم دسترسی به منابع نور رنگی باید آستین ها را بالا بزنید و دست به کار شوید و بک گراند بوکه ای را خلق کنید .
ساخت یک بک گراند بوکه ای کار سختی نیست ؛ حداقل زحمتش به نتیجه نهایی می ارزد. اقلام زیر را تهیه کنید و کار را استارت بزنید :
- ورق آلومینیوم
- مقوا
- منبع نور (پایه نور)
- گیره کاغذ
- فلاش اکسترنال
- سافت باکس برای فلاش اکسترنال
- لنز تله فوتوی سریع برای دوربین
تصویر زیر را به حافظه خود بسپارید تا قدم به قدم برای پیاده سازی آن پیشروی کنیم
کمی خشونت را چاشنی کارتان کنید و فویل را مچاله و چروک نمایید . فویل چروک شده را با گیره یا چسب روی مقوا 100 در 70 سانتی متری تثبیت کنید و در نهایت آن را روی سه پایه نورپردازی قرار دهید .
بعد از آماده سازی این دستگاه نوبت به نکته مهمی می رسد که “تنظیم دیافراگم دوربین” نام دارد . راز موفقیت پرتره هنری شما استفاده از دیافراگم های باز و فاصله کانونی تله (85 سانتی متری) می باشد تا بوکه مورد نظر حاصل شود . البته حواستان به افراط و تفریط باشد چراکه دیافراگم های خیلی باز حسابی زیبایی بوکه را تحت تاثیر قرار میدهند و آن را کاهش میدهند .
چطور این اتفاق می افتد ؟
وقتی دریچه دیافراگم بیش از حد باز باشد ، دایره های بوکه بیش از بزرگ می شوند و پا را از گلیم خود درازتر کرده و وارد حیطه سوژه اصلی می شوند. چیزی که در این شرایط خواهید دید ، یک پرتره صد در صد ناخوشایند و غیر حرفه ای است .
تصویر زیر یک نمونه بوکه کاملا غیر حرفه ای و نامناسب است
در عکس فوق دیافراگم تا حدودی بسته شده و سوژه به بک گراند نزدیک تر شده ، در نتیجه افکت در حد قابل قبولی است .
در نقشه زیر ، نحوه قرار گیری تجهیزات بخوبی تعیین شده اند. تنظیمات دوربین هم شامل گشودگی دیافراگم F2.8، سرعت شاتر ۱/۱۰۰، حساسیت ISO 400، لنز با فاصله کانونی ۸۵mm بر روی دوربین کانن مدل EOS 5D Mk III می باشد
تجهیزات فرعی مورد نیاز نیز دو عدد فلاش اکسترنال (یکی در جهت بک گراند با قدرت ۱/۱۲۸ و دیگری روی سافت باکس حلقوی در جهت سوژه ) و سه پایه های نورپردازی می باشد.
اگر به جلوه های رنگی علاقه دارید ، روی فلش های اکسترنال ژل های رنگی بزنید . این مورد کاملا سلیقه ای دلخواه شما می باشد .