اگر سری به فروشگاه های خرید تجهیزات عکاسی زده باشید ، اعتراف می کنید که بحث بر سر برتری هر برند از برند دیگر ، سر و ته ندارد ؛ به ازای هر فروشگاه و به ازای هر فروشنده یک نظر و پیشنهاد جدید که شما را در دنیایی پهناور از علامت سوال ها رها می کند!
با این توصیف ، پنج تکنیک طلایی وجود دارد که بتوانید تا حدی باورنکردنی تاثیر برند دوربین را از کیفیت عکاسی خود تفکیک کنید .
در دنیای دوربینهای حرفهای، بحث بر سر این موضوع تمامی ندارد که کدام برند بهتر است و کدام مدل امکانات بیشتری دارد. چهبسا میتوان ماهها و سالها دربارهی این موضوعات تحقیق کرد و پای سخنان افراد بیشماری نشست که هریک نظری دارند؛ همانطورکه بسیاری از افراد درست در همین لحظه مشغول انجام این کار هستند.
باوجوداین، اگر از دنیای بحثهای بیپایان و بیهوده خارج شویم، تنها یک سؤال مهم و اساسی میماند و آن این است: وقتی پای این دوربینها به عمل بازشود و نوبت به چاپ تصاویر آنها برسد، چه اتفاقی خواهد افتاد؟
البته در مطلب پیش رو، قرار نیست دربارهی این موضوع بحث کنیم که اساسا برندها هیچ معنایی ندارند؛ بلکه موضوع این است که برندها عامل تفاوت بین آثار دو عکاس نیستند و در دنیای عکاسی، عواملی بهمراتب بزرگتر از نامها هستند که نقشهای اصلی داستان را برعهده دارند.
با این پیشگفتار، نوبت به اصل ماجرا میرسد؛ پس، برای بررسی پنج عنصر مهم که نقشی فراتر از برندها بازی میکنند، با مقاله زیر همراه باشید :
۱. لنز مورد نظر چند مرده حلاج است !
بیراه نیست اگر بگوییم در میان پنج عنصر پیش رو، کیفیت لنز دوربین بیشترین تأثیر را بر کیفیت تصاویر شما خواهد گذاشت؛ چراکه در لنزهای ارزانقیمت و میانقیمت، کیفیت تصویر در محدودهی میانی آن مناسب بهنظر میرسد؛ اما هرچه به حاشیهی تصویر نزدیک شویم، کاهش شفافیت مأیوسکنندهای بهچشم میخورد. این درحالی است که لنزهای باکیفیت سعی بمیکنند کیفیت تصویر را در تمام نقاط آن حفظ کنند.
بنابراین، بین رنگ و شفافیت تصویر در لنز زوم که ماهیت پیچیدهاش کاهش کیفیت آن را در پی خواهد داشت و لنز باکیفیت که از قضا چندان هم ارزانقیمت نیست، تفاوت فراوانی وجود دارد که هنگام چاپ تصاویر به آن پی خواهید برد.
-%d8%af%d8%b3%d8%aa%d9%87%e2%80%8c%d8%a8%d9%86%d8%af%db%8c-%d9%86%d8%b4%d8%af%d9%87 5c4514ca57419 – چگونه تاثیر برند دوربین را از هنر عکاسی مان حذف کنیم ؟
قیمت لنز معمولی باکیفیت، تقریبا هشتصد دلار است که ارزان بهنظر نمیرسد؛ اما باید بدانید حتی تهیهی لنزی باکیفیت در مجموعهی لوازم عکاسیتان ممکن است تأثیر درخورتوجهی بر کارهای شما بگذارد و توانایی واقعی دوربین و حسگر آن را بهرخ بکشد.
شایان ذکر است فارغ از ردهی قیمتی، نمودارهای موسوم به MTF نیز یکی از راههای بررسی کیفیت لنز است که مشاهدهی آنها برای بررسی و مقایسهی لنزهای مختلف خالی از لطف نیست.
۲. کیفیت بدنهی دوربین
متأسفانه کیفیت و شفافیت تصویر در دنیای دوربینهای دیجیتال ارتباط مستقیمی با جیب شما دارد.
پول بیشتری بدهید تا آش بیشتری بخورید!
دوربین قدیمی حتی اگر بالارده هم باشد، نمیتواند بهاندازهی نوادگان امروزی خود ایفای نقش کند؛ چراکه دوربینهای امروزی نسلبهنسل درحالتغییر هستند و پیشرفتهای خاصی در هر بهروزرسانی بههمراه دارند. افزونبراین، دوربینهای DSLR بهدلیل قطعات فراوانشان، پس از چند سال استفادهی متمادی دچار استهلاک و کاهش کیفیت خواهند شد. (اگر قصد خرید دوربین DSLR دارید برای کسب اطلاعات مفید اینجا را کلیک کنید)
البته، کیفیت تصویر را نباید با زیبایی آن اشتباه گرفت و عکسهای ناموزون را بیدلیل به پای ردهبالانبودن تجهیزات گذاشت. بااینحال، برای اموری نظیر چاپ، عنصر کیفیت و شفافیت اجتنابناپذیر است و چارهای جز خالیکردن حسابتان برای رسیدن به آن باقی نمیماند. ازاینرو، بدنهی دوربین را باتوجهبه بودجه و نیازتان دربارهی کیفیت و امکانات تهیه کنید و با همراهسازی آن با لنزی باکیفیت، از عکاسی لذت ببرید.
۳. پروسه پردازش تصویر
ویرایش اصولی هم بخشی از عکاسی است
ویرایش اولیه و ملایم تصویر با هدف افزایش یا کاهش تأکید بر برخی تیرگیها، روشنیها، رنگها و مواردی ازایندست، بخشی از روند عکاسی بهشمارمیرود؛ چراکه دوربینها نمیتوانند تمام منظور را در تصویر مدنظر بهثمر بنشانند؛ ازاینرو، چارهای جز یادگیری اصولی قواعد مهم ویرایش تصویر نخواهید داشت.
البته، باید توجه کنید همانطورکه پردازش صحیح نتیجهای جذاب بهدنبال دارد، پردازش اشتباه نیز به ارزش کادر مناسب و ابزار عکاسی حرفهای آسیب بزند.
۴.بررسی نوردهی، فوکوس، گشودگی دیافرگم و سرعت شاتر
مهمترین ابزار برای ثبت کادری با ترکیببندی مناسب، ترکیب موزونی از تنظیمات نوردهی و فوکوس صحیح و عمق میدان به مقدار کافی و نلرزیدن دوربین است. فهم این معادلات در ابتدا به تحقیق و آموزش وابسته است؛ اما معلم اصلی شما در درک معادلات گفتهشده تجربه و تمرین است. پس، تحقیق کنید و همواره مشغول تمرین باشید تا بهترینها را ثبت کنید.
۵. دید
کدام برند قلممو بود که ونسان ونگوک را معروف کرد؟ طبیعتا هیچکس چنین سؤال عجیبی را از شما نخواهد کرد؛ چراکه دلیل شهرت ونگوک ایدههایی بود که در ذهن داشت و اجرا کرد. دنیای عکاسی هم از این قاعده مستثنی نیست؛ همانطورکه انسل آدامز، یکی از مشاهیر دنیای عکاسی میگوید: «هیچچیز بدتر از تصویری شفاف از ایدهای کدر نیست».
-%d8%af%d8%b3%d8%aa%d9%87%e2%80%8c%d8%a8%d9%86%d8%af%db%8c-%d9%86%d8%b4%d8%af%d9%87 5c4514cb13aef – چگونه تاثیر برند دوربین را از هنر عکاسی مان حذف کنیم ؟
ابزارها هرگز از دید و توانایی بصری ما مهمتر نیستند و دوربین و لنز ما هرچه هم گرانقیمت باشد، نمیتواند تصویری بد و کسلکننده را به تصویری جذاب تبدیل کند. بنابراین، دید صحیح برای داشتن تصویری زیبا لازم است و ابزار فوقالعاده در اغلب مواقع، فقط به زیباترشدن آن کمک میکند.
البته، این بخش از عکاسی سختترین بخش آن است؛ چراکه سخن از عنصری در میان است که نمیتوان آن را از فروشگاه آنلاین تهیه کرد یا از کسی خرید. بله، طبیعتا یادگیری هم تاحدی بخشی از ماجراست؛ اما نقش اصلی داستان، خودِ شما و تجربه و تمرینتان در این مسیر است.