عکاسی مبتدی را با چه دوربینی آغاز کنیم ؟

علاقه به عکاسی طی سالیان اخیر به شدت رو به افزایش است و افراد زیادی تمایل دارند این هنر لطیف و لذت بخش را تجربه کنند. کلیدی ترین ابزار این هنر ، دوربین است که انتخاب مناسب ترین مدل آن ، نیاز به کمی حوصله و تحقیقات اجمالی دارد.

دوربین‌های حرفه‌ای باقابلیت تعویض لنز در چند سال اخیر دست خوش تغییرات زیادی شده‌اند که مهمترین آنها ، کاهش نسبی قیمت است. این محصولات که پیش‌تر تنها عکاسان حرفه‌ا‌ی را هدف اصلی خود قرار داده‌ بودند، اکنون با ارایه‌ی امکانات و قابلیت‌های پیشرفته عکاسی با تنظیمات خودکار، قصد جلب نظر تمامی اقشار و کاربران را دارند. رابط کاربری بهتر و مود عکاسی خودکار با فوکوس سریع و پیشرفته را از جمله پیشرفت‌های این دسته از دوربین‌ها به نسبت به گذشته می‌توان عنوان کرد. در کنار موارد ذکر شده، دوربین‌های حرفه‌ای با قابلیت تعویض لنز هم‌چنان به طیف وسیعی از کلید‌های کنترلی و قابلیت اعمال تنظیمات دستی مجهز هستند تا عکاسان حرفه‌ای نیز بتوانند با اعمال تنظیمات دلخواه بهترین نتایج را ثبت کنند.

پیش‌تر دوربین‌های حرفه‌ای را تنها نمونه‌های مجهز به آینه یا DSLR‌ تشکیل می‌دادند. کانن، نیکون، پنتاکس و سونی را می‌توان سلاطین این رده از دوربین‌ها دانست. اما سایر تولیدکنندگان که از این روند رضایت چندانی نداشتند، دوربین‌های بدون‌ آینه یا Mirrorless و مجهز به سنسو‌ر‌های میکرو چهار سوم (micro four third) را توسعه و به بازار عرضه کردند. پاناسونیک، المپوس، سونی و سامسونگ سردمداران تولید دوربین‌های بدون آینه هستند.

تمامی دوربین‌های این راهنمای خرید از قابلیت تعویض لنز بهره مند هستند و به همین دلیل در طول مقاله به اختصار آن‌ها را (ILC (Interchangeable Lens Cameras می‌خوانیم. دوربین‌های ILC برای عکاسان ابتدایی، به سنسور‌های APS-C یا میکرو چهار سوم مجهز هستند و تمامی آن‌ها توانایی عکاسی با فرمت خام RAW را دارند. با این که سنسور‌ بزرگ‌تر به معنی پتانسیل بهتر در عکاسی و عمق میدان بیش‌تر است، اما تفاوت سنسورهای APS-C و میکرو چهار سوم قابل توجه نیست. در این رده‌ی قیمتی اکثر نمونه‌های بدون آیینه از منظره‌یاب بهتری نسبت به رقبای خود برخوردارند. اگر بیشتر زمان عکاسی خود را در شرایط نوری مساعد خواهید گذراند، پیشنهاد می‌کنیم که نمونه‌های بدون آینه و مجهز به منظره‌یاب‌های الکترونیکی با کیفیت را در کنار دوربین‌های DSLR مجهز به منظره‌یاب چشمی، به صورت گزینه‌‌ای جدی در نظر بگیرید.

-%da%af%d9%88%d9%86%d8%a7%da%af%d9%88%d9%86 5c41327cf2166 - عکاسی مبتدی را با چه دوربینی آغاز کنیم ؟

سیستم‌های فوکوس خودکار نیز یکی دیگر از مواردی است که در دوربین‌های حرفه‌ای بسیار حائز اهمیت است. با این که تمامی محصولات موجود توانایی فوکوس دقیق و سریع را دارند، اما تنها تعداد اندکی از محصولات توانایی تعقیب موثر سوژه را به عکاس می‌دهند. این موضوع برای عکاسی از سوژه‌های متحرک مانند کودکان، پرندگان یا مسابقات ورزشی بسیار بااهمیت است.

اگر قابلیت تشخیص چهره در اولویت‌های شما قرار دارد، جواب شما در قبال خرید کدام دوربین بسیار ساده خواهد بود؛ به دنبال نمونه‌های بدون آینه باشید. DSLR های رده‌ی بتدایی هنوز هم توانایی تشخیص چهره را در منظره‌یاب خود ندارند و تنها از طریق لایو ویو می‌توانید از این قابلیت بهره ببرید. در نهایت هم عملکرد DSLRها در این بخش حتی نزدیک به دوربین‌های بدون آینه نیست.

در ادامه لیست بهترین دوربین‌های ILC با قیمت پایین و مناسب برای عکاسان ابتدایی را معرفی و در نهایت بهترین گزینه‌ها را اعلام خواهیم کرد. تمامی دوربین‌های این مقاله قیمتی بین ۵۰۰ تا ۸۰۰ دلار دارند؛ البته بعضی از انواع موجود در بازار ایران قیمت به مراتب بیشتری نسبت به برچسب قیمتی خود در خارج از کشور دارند و تا حدود زیادی ارزش خرید خود را از بین برده‌اند.

همچنین در نظر داشته باشید که بهترین گزینه‌ی اعلام شده، همواره بهترین گزینه‌ی موجود در تمام مناطق کشور نخواهد بود. تعداد لنز‌ها و لوازم جانبی موجود در کنار قیمت، شرایط گارانتی و خدمات پس از فروش از دیگر نکاتی است که با توجه به محل زندگی خود، باید همواره مد نظر داشته باشید.

دوربین نیکون D3300

-%da%af%d9%88%d9%86%d8%a7%da%af%d9%88%d9%86 5c41327d7e242 - عکاسی مبتدی را با چه دوربینی آغاز کنیم ؟

D3300 دوربین ILC رده‌ی ابتدایی نیکون است که بهینه‌سازی‌های زیادی را نسبت به نسل گذشته‌ی خود تجربه کرده است. این دوربین از همان سنسور ۲۴ مگاپیکسلی CMOS موجود در D3200 بهره می‌برد. اما پردازشگر جدید، منظره‌یاب چشمی بزرگ‌تر و امکان فیلمبرداری با رزولوشن 1080P‌و نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه نقاط برتری D3300 نسبت به نسل گذشته خود است. عمر باتری در این دوربین نیز به شکل چشمگیری افزایش پیدا کرده است.

همانطور که از دوربین‌های حرفه‌ای رده‌ی ابتدایی انتظار می‌رود، کیفیت تصاویر JPEG‌ نیکون D3300 بسیار خوب است و رنگ‌ها به خوبی پردازش می‌شوند. البته در نظر داشته باشید لنز ۵۵-۱۸ میلی‌متری تعبیه شده همراه دوربین امکان بهره بردن از تمام توان سنسور را فراهم نمی‌کند و به همین دلیل قویا توصیه می‌شود که تهیه‌ی لنزی باکیفیت‌تر را در نظر داشته باشید. این مساله در تمامی دوربین‌های ILC‌ صادق است خرید لنزی مناسب به میزان خرید دوربین از اهمیت برخوردار است. اگر الگوریتم پردازش تصاویر و حذف نویز را بیش از حد دانستید، می‌توانید با عکس‌برداری با فرمت خام و ‌پس‌پردازش شخصی عکس‌های به مراتب بهتری تهیه کنید. عملکرد D3300‌ در شرایط نوری ضعیف فوق‌العادده است و بهترین کنترل نویز را در این کلاس از دوربین‌ها دارد. همچنین گستره‌ی دینامیکی عالی سنسور به شما اجازه می‌دهد تا جزئیات زیادی را در سایه‌ها مشاهده کنید.

-%da%af%d9%88%d9%86%d8%a7%da%af%d9%88%d9%86 5c41327e1c462 - عکاسی مبتدی را با چه دوربینی آغاز کنیم ؟

رابط کاربری ساده‌ی نیکون علاوه بر افرادی که پیش‌تر با دوربین‌های این برند به عکاسی پرداخته‌اند، برای عکاسان آماتور که از نمونه‌های خانگی به ILCها روی آورده‌اند نیز بسیار مناسب و کاربردی طراحی شده است و به زودی به آن تسلط خواهند یافت. البته نمی‌توان از ضعف این دوربین در داشتن تنها یک حلقه‌ی کنترلی (dial) تنظیمات چشم‌پوشی کرد. اندازه‌ی منظره‌یاب در D3300‌ نسبت به نسل قبلی خود پیشرفت محسوسی داشته است. نیکون سعی کرده است با حذف امکانات مختلف قیمت این دوربین را در حد پایینی نگه دارد. به همین دلیل شاهد تنها ۱۱ نقطه‌ی فوکوس در D3300 هستیم که این مساله بخش اندکی از قاب تصویر را پوشش می‌دهد. مانند سایر DSLRهای این رده، D3300 نیز توانایی تشخیص چهره‌ها را در منظره‌یاب خود ندارد. اگر عکاسی از طریق نمایشگر دوربین اولویت شما است، سیستم فوکوس تشخیص تضاد D3300 توانایی رقابت با فوکوس‌های سریع‌تر رقبای بدون آینه‌ی این دوربین را ندارد. در بخش فیلمبرداری نیز به لطف رزولوشن 1080P و نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه کمبودی نخخواهید داشت. البته توجه داشته باشید که امکان اعمال تنظیمات دستی حین فیلمبرداری در این دوربین بسیار محدود است.

در نهایت باید از ترکیب رزولوشن بالا، کیفیت عکس‌های خوب، وزن کم و رابط کاربری ساده D3300 به عنوان نقطه‌ی وقت آن یاد کنیم. این دوربین به واسطه‌ی وزن کم و ابعاد کوچک بدنه، گزینه‌ی مناسبی برای خانواده‌هایی است که علاقه‌ی بیشتری به تهیه‌ی عکس‌های باکیفیت خانوادگی دارند.

-%da%af%d9%88%d9%86%d8%a7%da%af%d9%88%d9%86 5c41327eadb74 - عکاسی مبتدی را با چه دوربینی آغاز کنیم ؟

نقاط قوت

  • بهترین خروجی عکس در شرایط نوری ضعیف در کلاس خود
  • گستره‌ی دینامیکی عالی به خصوص در فرمت RAW
  • منظره‌یاب چشمی

نقاط ضعف

  • عدم تجهیز به وای‌فای
  • تنهی یک حلقه‌ی کنترلی
  • نمایشگر ثابت و غیرلمسی
  • فوکوس خودکار آهسته در حالت لایو ویو

دوربین پنتاکس K-S2

-%da%af%d9%88%d9%86%d8%a7%da%af%d9%88%d9%86 5c41327f3b074 - عکاسی مبتدی را با چه دوربینی آغاز کنیم ؟

 

پنتاکس K-S2 به واسطه‌ی قیمت پایین و سنسور ۲۰.۱ مگاپیکسلی APS-C از نوع CMOS گزینه‌ی بسیار جذابی در این رده به شمار می‌رود. همچنین این دوربین به قابلیت‌های منحصر به فردی در کلاس خود مجهز شده است؛ بدنه‌ای مقاوم در برابر گرد و غبار و تجهیز به حلقه‌های (dial) کنترلی دوگانه بخشی از قابلیت‌هایی است که تنها در K-S2 خواهید یافت.

در بخش عملکرد نیز K-S2 توانایی عکاسی پیاپی با نرخ ۵.۵ فریم بر ثانیه را در کنار فیلمبرداری با رزولوشن HD و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه دارد. بازه‌ی حساسیت سنسور K-S2 بین ۱۰۰ تا ۵۱۲۰۰ متغیر است که در نوع خود ممتاز است. وای‌فای داخلی، NFC و نمایشگر چرخان ۳۶۰‌ درجه‌ای سایر قابلیت‌های DSLR رده‌ی مبتدی پنتاکس است. K-S2 از سیستم اتصال قدیمی سری K پنتاکس بهره می‌برد که بدین وسیله به شما امکان اتصال طیف گسترده‌ای از لنز‌های مجهز به فوکوس خودکار و فوکوس دستی این شرکت را فراهم می‌کند که از دوران دوربین‌های آنالوگ تا به امروز به بازار عرضه شده است. K-S2 به سیستم لرزشگیر جابجایی سنسور مجهز شده است تا حتی با اتصال لنز‌های قدیمی این شرکت که به سیستم‌های لرزشگیر‌ مجهز نیستند، بتوانید از این قابلیت بهره ببرید.

-%da%af%d9%88%d9%86%d8%a7%da%af%d9%88%d9%86 5c41327fbb8c0 - عکاسی مبتدی را با چه دوربینی آغاز کنیم ؟

کیفیت عکس‌های K-S2 بسیار خوب هستند و در شرایط نوری ضعیف نیز تصاویر ایده‌آل نزدیک به بهترین‌های این کلاس خواهید داشت. با این حال از ایزو‌های ۱۲۸۰۰ به بالا  جزئیات را به دلیل نویز بالا از دست خواهید داد. در رابطه با نقطه‌ی ضعف اصلی K-S2 باید فوکوس خودکار آن را عنوان کنیم. تشخیص و فوکوس سوژه در شرایط نوری ضعیف به زمان زیادی احتیاج دارد و در بخش تعقیب سوژه و عکاسی پیاپی به همراه فوکوس K-S2 هیچ حرفی در برابر رقبای خود در این کلاس از ILCها ندارد. این مشکل عمدتا به دلیل لنز‌های این شرکت است و قطعا بازه‌ی گسترده‌ی لنز‌های قدیمی‌تر پنتاکس نیز به این مشکل کمکی نخواهد کرد. به همین دلیل اگر به عکاسی از سوژه‌های متحرک و سریع مشغول هستید، گزینه‌ی دیگری را در نظر بگیرید.

دوربین‌های DSLR پنتاکس همواره قابلیت‌ها و امکانات گسترده‌ای را در کنار قیمت مناسب‌تری نسبت به سایر شرکت‌های فعال در این زمینه ارایه می‌دادند و K-S2 نیز در این زمینه استثنا نیست. بدنه‌ای مقاوم در برابر گرد و غبار  و سنسور ۲۰.۱ مگاپیکسلی APS-C فقط به قیمت ۵۰۰ دلار! حتی اگر سرعت فوکوس این دوربین نیز به خوبی سایر محصولات نباشد باز هم K-S2 ارزش خرید بالایی دارد.

-%da%af%d9%88%d9%86%d8%a7%da%af%d9%88%d9%86 5c4132805be50 - عکاسی مبتدی را با چه دوربینی آغاز کنیم ؟

نقاط قوت

  • منظره‌یاب چشمی بزرگ
  • تکنولوژی‌ جابجایی سنسور برای حذف لرزش‌های دست
  • بدنه‌ی مقاوم در برابر گرد و غبار
  • حلقه‌های کنترلی دوگانه

نقاط ضعف

  • فوکوس خودکار ناامیدکننده
  • عملکرد ضعیف در فیلمبرداری

دوربین کانن EOS Rebel SL1/100D

-%da%af%d9%88%d9%86%d8%a7%da%af%d9%88%d9%86 5c413280dab05 - عکاسی مبتدی را با چه دوربینی آغاز کنیم ؟

 

100D کوچک‌ترین DSRL موجود در بازار است. این دوربین به سنسور ۱۸ مگاپیکسلی سیستم فوکوس خودکار هیبریدی مجهز شده است. این 100D در رده‌بندی محصولات کانن پایین‌ 750D قرار می‌گیرد و با ارایه‌ی امکانات مناسبی عکاسان آماتور و خانواده‌ها را در نظر گرفته است. به عنوان مثال می‌توان از نمایشگر لمسی این دوربین نام برد که امکان انتخاب سوژه‌ مورد نظر جهت فوکوس را را محیا می‌کند.

100D به کیت لنز ۵۵-۱۸ میلی‌متری مجهز به استپر موتور بهره می‌برد که بدین وسیله به دوربین امکان فوکوس سریع‌تر و کم‌صداتر (قابلیت بسیار کاربردی در حین فیلمبرداری) را می‌دهد.آبراسیون رنگی (Chromatic Aberration) لنز نیز به واسطه‌ی الگوریتم تصحیح کانن به خوبی کنترل شده است. در شرایط نوری مساعد 100D عکس‌های بسیار باکیفیتی تولید می‌کند. البته در شرایط نوری ضعیف و ایزو‌های بالا، DSLR‌ کانن به خوبی سایر برند‌های مجهز به سنسور APS-C‌ نیست. گستره‌ی دینامیک در فرمت RAW نیز در حد و اندازه‌های رقبای موجود در این رده از دوربین‌ها نیست. در صورتی که از عموما از فرمت JPEG استفاده می‌کنید مشکلی از این بابت نخواهید داشت.

(برای اطلاعات بیشتر در رابطه با فرمت های عکاسی اینجارا کلیک کنید)

-%da%af%d9%88%d9%86%d8%a7%da%af%d9%88%d9%86 5c41328164b7e - عکاسی مبتدی را با چه دوربینی آغاز کنیم ؟

با این که کانن ابعاد بدنه‌ی 100D را کوچک‌تر از سایر محصولات موجود طراحی کرده است، اما ارگونومی ضعیف‌ آن باعث شده است تا تنها در صورت داشتن دست‌هایی بزرگ بتوانید دوربین را به خوبی در دست بگیرید. دکمه‌های کنترلی نیز نسبت به سایر DSLR‌های کانن تغییر موقعیت را تجربه کرده‌اند؛ با این حال هم‌چنان دسترسی به آن‌ها راحت است. در زمینه‌ی فیلمبرداری نیز 100D توانایی ثبت کلیپ‌هایی با رزولوشن 1080P با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه را دارد. در نظر داشته باشید که در این دوربین قابلیت‌های افزوده‌ی بخش فیلمبرداری مانند زوم جهت تعیین و فوکوس روی سوژه و الگوی گورخر برای اخطار نوردهی بیش از حد، در دسترس نیستند.

فوکوس خودکار یکی از بخش‌هایی است که تفاوت زیادی در کلاس‌های مختلف ILC دارد. عموما نمونه‌های ابتدایی از سیستم‌های فوکوس رده پایینی بهره می‌برند و 100D نیز از این قضیه مستثنی نیست. فوکوس ۹ نقطه‌ای (۱ نقطه‌ی صلیبی) در منظره‌یاب باعث می‌شود تا این دوربین در زمینه‌ی فوکوس خودکار حرف زیادی برای گفتن نداشته باشد. تعقیب سوژه با فوکوس تک نقطه‌ای قابلیت خوبی است، اما توقع نداشته باشید که حرکت سوژه را در قاب به خوبی دنبال کند. شرایط در لایو ویو تا حدودی با امکان تشخیص چهره نقاط فوکوس بیشتر، بهتر است؛ البته به قیمت فوکوس آهسته‌تر.

-%da%af%d9%88%d9%86%d8%a7%da%af%d9%88%d9%86 5c413281eb8fa - عکاسی مبتدی را با چه دوربینی آغاز کنیم ؟

نقاط قوت

  • بدنه‌ی بسیار کوچک
  • نمایشگر لمسی
  • منظره‌یاب

نقاط ضعف

  • عملکرد محدود فوکوس خودکار به خصوص در تعقیب سوژه‌های متحرک
  • نمایشگر ثابت
  • یک حلقه‌ی کنترلی
  • عدم تجهیز به وای‌فای

کانن EOS M3

-%da%af%d9%88%d9%86%d8%a7%da%af%d9%88%d9%86 5c41328288476 - عکاسی مبتدی را با چه دوربینی آغاز کنیم ؟

کانن M3 از سنسور ۲۴ مگاپیکسلی APS-C با سیستم فوکوس خودکار هیبریدی ۴۹ نقطه‌ای به کار رفته در 760D بهره می‌برد. تمامی قابلیت‌های مذکور در بدنه‌ای کوچک و با طراحی مشابه با نمونه‌های بدون آینه انجام شده است. کانن در نسل جدید سری M دکمه‌‌های کنترلی بیشتری را تعبیه کرده است تا اعمال تنظیمات دستی ساده‌تر فراهم شود. نمایشگر لمسی این دوربین نیز توانایی چرخش تا ۱۸۰ درجه به سمت بالا برای ثبت عکس‌های خودگرفت (سلفی) و چرخش ۴۵ درجه‌ای به سمت پایین برای عکاسی و فیلمبرداری در شرایط خاص، دارد.

M3 فاقد منظره‌یاب داخلی است اما می‌توانید به وسیله‌ی کفشک اتصال لوازم جانبی از نمونه‌های مخصوص کانن مانند EVF-DC1 بهره ببرید. در زمینه‌ی کیفیت عکس‌های JPEG، کانن M3 عملکرد مشابهی با T6s و T6i را دارد که این مساله به معنی رنگ‌های زیبا و پردازش بسیار خوب تصاویر است. در شرایط نوری ضعیف نیز عملکرد این دوربین در بالاتری سطح گروه قرار دارد و نویز اندکی را در ایزو‌های بالا مشاهده می‌کنیم. با این حال می‌توان از تصاویر با فرمت خام RAW‌ به عنوان نقطه‌ی ضعف این دوربین نام برد. اگر عموما عادت به عکاسی با فرمت JPEG را دارید، M3 گزینه‌ی مناسبی است اما در صورتی که علاقه به پردازش شخصی عکس‌های را دارید، تا حدودی خود را محدودی خواهید یافت.

-%da%af%d9%88%d9%86%d8%a7%da%af%d9%88%d9%86 5c41328345e9b - عکاسی مبتدی را با چه دوربینی آغاز کنیم ؟

کانن M3 در زمینه‌های فیلمبرداری عملکرد متوسطی دارد و در رزولوشن 1080P تنها از نرخ استاندارد ۲۴، ۲۵ و ۳۰ فریم بر ثانیه پشتیبانی می‌کند. در صورت علاقه، می‌توانید حین فیلمبرداری بازه‌ی گسترده‌ای از انواع تنظیمات را به صورت دستی در M3 تغییر دهید. جک ۳.۵ میلی‌متری میکروفن نیز در این دوربین تعبیه شده است. از سایر امکانات EOS M3 می‌توان به وای‌فای، NFC، فلاش داخلی و توانایی عکاسی پیاپی با نرخ ۴.۲ فریم بر ثانیه اشاره کرد.

با این که M3 از لحاظ قیمت و ابعاد بدنه برتری‌های زیادی نسبت به برداران سری Rebel خود دارد، اما از سوی دوربین‌های بدون آینه تحت فشار زیادی قرار گرفته است. دوربین‌های بدون آینه زیادی با قابلیت فیلمبرداری بهتر، فوکوس سریع‌تر و دقیق‌تر، منظره یاب داخلی و قیمت برابر با M3 وجود دارند.

-%da%af%d9%88%d9%86%d8%a7%da%af%d9%88%d9%86 5c413283d8a66 - عکاسی مبتدی را با چه دوربینی آغاز کنیم ؟

نقاط قوت

  • سایز کوچک بدنه
  • ارگونومی خوب در کنار کلید‌های کنترلی کاربردی
  • تصاویر JPEG بسیار خوب
  • عملکرد ایده‌آل در شرایط نوری کم

نقاط ضعف

  • نبود منظره‌یاب
  • تعداد لنز‌های محدود
  • تعقیب سوژه‌ی ضعیف نسبت به رقبا
  • ضعف گستره‌ی دینامیکی در تصاویر با فرمت خام

دوربین سونی آلفا a6000

-%da%af%d9%88%d9%86%d8%a7%da%af%d9%88%d9%86 5c41328462b76 - عکاسی مبتدی را با چه دوربینی آغاز کنیم ؟

دوربین بدون آینه سونی a6000 به سنسور ۲۴.۳ مگاپیکسلی APS-C مجهز شده است و از امکانات زیادی اعم از فوکوس خودکار هیبریدی، منظره‌یاب الکترونیکی، حلقه‌های کنترلی دوگانه و نمایشگر چرخشی بهره می‌برد. با وجود گذشت مدت زمان زیادی از معرفی این دوربین، اما a6000 هنوز هم یکی از بهترین دوربین‌های بازار در بازه‌ی قیمتی خود است. این مساله بدین معنی نیست که a6000 در هر زمینه‌ای رقبای خود را شکست می‌دهد؛ اما قابلیت‌های ممتاز و عملکرد ایده‌آل در تمامی بخش‌های این دوربین را به گزینه‌ی بسیار مناسبی برای خانواده‌ها و عکاسان مبتدی تبدیل کرده است.

a6000 نمونه‌ی پیشرفته‌تر a5100 است و با وجود اشتراکات زیاد، اما عملکرد متفاوتی دارند. این دوربین عملکرد بسیار خوبی در عکاسی در فرمت JPEG و RAW دارد. در شرایط نوری ضعیف نیز با توجه به این که به خوبی سایر رقبای مجهز به سنسور APS-C نیست، اما احتیاجات شما را برآورده خواهد کرد. مشکل اصلی الگوریتم قوی کاهش نویز در ایزو‌های بالا است که باعث از بین رفتن جزئیات می‌شود؛ پیش از عکاسی در شرایط نوری اندک، در تنظیمات دستگاه عملیات کاهش نویز را متعادل‌ کنید. کمبود و قیمت بالا‌تر لنز‌های دوربین‌های بدون‌ آینه سونی، یکی دیگر از معایب آن‌ها است. البته تعداد لنز‌های موجود افزایش چشمگیری نسبت به چند سال گذشته یافته‌اند.

-%da%af%d9%88%d9%86%d8%a7%da%af%d9%88%d9%86 5c41328501b0a - عکاسی مبتدی را با چه دوربینی آغاز کنیم ؟

فوکوس خودکار را می‌توان بخشی دانست که سونی به پادشاهی در آن می‌پردازد. a6000 با سرعت بسیار بالای فوکوس و دقت بالا به واسطه‌ی تشخیص فازی ۱۷۹ نقطه‌ای و تشخیص تضاد ۲۵ نقطه‌‌ای، رقبای DSLR‌ خود را شرمسار می‌کند. توانایی سنسور در تشخیص اشیا برای اولویت فوکوس مانند صورت افراد، یکی دیگر از برتری‌های این دوربین است. پادشاهی a6000 در بخش عکاسی پیاپی نیز ادامه می‌یابد و نرخ ۱۱ فریم بر ثانیه به همراه فوکوس و تعقیب سوژه را برای عکاسان به ارمغان می‌آورد. مهم نیست سوژه‌ی مورد نظر به کجا حرکت کند؛ به لطف سیستم فوکوس پیشرفته‌ی سونی، تا زمانی که در قاب شما حضور داشته باشد در فوکوس دوربین خواهد بود.

سونی a6000 با تجهیز به دکمه‌های فیزیکی متعدد اعم از حلقه‌های کنترلی دوگانه و حلقه‌ی مخصوص تنظیم جبران نوردهی، به طور کامل نیازهای عکاسان علاقه‌مند به عکاسی با تنظیمات دستی را برطرف می‌کند.منظره یاب این دوربین از رزولوشن کمتری نسبت به نسل قبلی بهره می‌برد. با این حال از طریق آن توانایی عکاسی پیاپی با نرخ ۱۱ فریم بر ثانیه در کنار فیلمبرداری با رزولوشن 1080p با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه را خواهید داشت. لازم به ذکر است a6000 در زمینه‌ی فیلمبرداری نیز قابلیت‌های بسیاری را به همراه دارد که می‌توان به اعمال تنظیمات دستی، زوم و فوکوس بر روی سوژه، هشدار برای نوردهی بیش از حد، تشخیص چهره و تعقیب سوژه اشاره کرد. کیفیت کلیپ‌های خروجی این دوربین نیز خوب است.

سونی a6000 دوربینی ایده‌آل است که عملکرد خوبی در تمامی زمینه‌ها از خود نشان می‌دهد. قیمت مناسب در کنار قابلیت‌های منحصر به فرد، دلایل محکمی برای خرید این دوربین هستند. اگر دوربینی قدرتمند با اندازه‌ی مناسب برای عکاسی خانوادگی یا برای سوژه‌های متحرک حیات وحش نیاز داری و اعمال تنظیمات دستی در کنار تنظیمات خودکار از اهمیت زیادی برای شما برخوردار است، سونی a6000 را جز گزینه‌های اصلی خود قرار دهید.

-%da%af%d9%88%d9%86%d8%a7%da%af%d9%88%d9%86 5c41328595da6 - عکاسی مبتدی را با چه دوربینی آغاز کنیم ؟

نقاط قوت

  • کیفیت تصاویر خوب
  • بهترین عملکرد فوکوس خودکار در این رده‌ از دوربین‌ها
  • ارگونومی خوب
  • کیفیت فیلمبرداری ایده‌آل با فوکوس خودکار عالی
  • وای‌فای و NFC‌ داخلی

نقاط ضعف

  • نبود نمایشگر لمسی
  • رزولوشن کمتر منظره‌یاب نسبت به نسل قبلی
  • بدنه‌ی پلاستیکی

دیدگاهتان را بنویسید