8 راه حل اصولی برای مقابله با تاری ناشی از لرزش دوربین

از هر 10 مقاله ای که بتکانید ، حداقل در 2 تای آنها در مورد ضرورت استفاده از سه پایه در عکاسی حرفه ای تذکر داده شده است . به قول معروف ردپای سه پایه و تک پایه ها را در مقالات عکاسی زیاد میبینید. اما با مطالعه این مقاله پی میبرید درمان تاری های ناشی از لرزش دوربین فقط سه پایه نیست !
8 راه مقابله دیگر وجود دارد که احتمالا تا حالا به گوش مبارکتان نخورده .

در مقاله بهترین سه پایه ها و تک پایه ها ، با مشهورترین نمونه های این تجهیزات آشنا می شوید اما اگر با سه پایه ها و تک پایه ارتباط خوبی ندارید لازم است بدانید که این ابزار تنها گزینه های پیش روی شما نیستند .
8 مسیر زیر مناسب شماست :
کیسه لوبیا

در واقع کیسه لوبیا (bean bag) راهکار مناسبی است که با انعطاف فراوان می تواند به عکاس ها کمک کند، این کیسه می تواند به هر شکلی در بیاید و دوربین را به هر صورتی که نیاز دارید داخل آن قرار داد.

تکیه دادن دوربین به یک تخته سنگ خشک و خشن را در نظر بگیرد. قرار دادن و فیکس کردن دوربین روی آن قطعا کار مشکلی است اما با کیسه لوبیا شدنی است؛ با کمک کیسه لوبیا دیگر خبری از فرو رفتگی و خراش در سطح دوربینتان نیست و جالب اینجاست که با انعطاف پذیری بالا به هر شکلی که بخواهید در می آید. برای قرار دادن دوربین روی سطح ناهمواری همچون تخته سنگ ، کیسه لوبیا که یک ترفند خودساخته و نسبتا غیرمرسوم است ، راه حل مناسبی است.

البته کیسه لوبیا می تواند در شرایطی که قرار است دوربین کمی بالاتر از سطح زمین فیکس شود نیز مفید واقع شود ، مثلا وقتی می خواهید از چمن عکس بگیرید قطعا دوربین باید کمی بالاتر از زمین به صورت بی حرکت بماند تا تاری و نویز مهمان تصاویرتان نباشد. قرار دادن کیسه لوبیا در زیر دوربین می تواند به شما در این شرایط کمک کند .

یک ترفند نسبتا مرسوم این است که تعدادی از عکاسان زمانی که از لنز های سوپر تله استفاده می کنند، با یک کیسه لوبیا روی لنز یا دوربین ، از لرزش ناشی از لمس دکمه جلوگیری می کنند .

احتمالا در مورد ساخت این ابزار خانگی کنجکاو شده اید . برای ساخت یک کیسه لوبیا چند تکه پارچه و مقداری لوبیا و یا عدس خشک کفایت می کند.

اگر بتوانید یک زیپ روی کیسه مورد نظرتان نصب کنید ، هربار برای عکاسی زحمت ساخت دوباره این ابزار وجود ندارد . هربار پس از عکاسی می توانید محتویات عدس یا لوبیا رو خالی کنید و مجدد در صورت نیاز آن را به کیسه اضافه کنید . به همین راحتی.

اضافه کردن وزنه:

سه پایه ها به تنهایی برای عکاسی از طبیعتی که همزمان وزش باد تندی دارد ، انتخاب امنی نیست . چراکه ممکن است با وزش یک تندباد سرمایه چند ده میلیونی شما را به باد دهد. اما این بدان معنا نیست که این ابزار را کنار بگذارید.

واقعیت این است که حتی سه پایه های خیلی محکم هم گاهی نیاز به کمک برای تثبیت بیشتر دارند . راه حلش این است که از کیف سه پایه برای تثبیتش کمک بگیرید .

قابلیت آویزان کردن وزنه در اغلب سه پایه ها تعبیه شده به طوری که در زیر قسمت وسط خود حلقه هایی برای آویزان کردن وزنه دارند . وقتی وزن سه پایه بالا رود ، طبعا احتمال سقوط آن در اثر وزش باد کاهش می یابد.

برخی از عکاسان از کیسه لوبیای خود به عنوان وزنه استفاده می کنند، برخی دیگر نیز از کیف سه پایه . این مورد بستگی به قدرت وزش باد دارد .هرچه باد تندتر باشد مسلما به وزنه سنگین تری نیاز است . تعیین حد اطمینان با شماست. البته حواستان باشد در اضافه کردن وزنه زیادروی نکنید چون امکان شکست این وسیله بسیار است .

-%d8%af%d8%b3%d8%aa%d9%87%e2%80%8c%d8%a8%d9%86%d8%af%db%8c-%d9%86%d8%b4%d8%af%d9%87 Jmary KP 2264 – 8 راه حل اصولی برای مقابله با تاری ناشی از لرزش دوربین

نخ:

این یک حقه قدیمی است . در این روش می توانید یک نخ را به زیر دوربین وصل کنید و سر دیگر آن را به پاهایتان بسپارید . با این ترفند اگر دوربین حرکت به طرفین نداشته باشد ، قطعا حرکت بالا و پایین هم نخواهد داشت . قطعا با کمک این روش درصد لرزش دست تا حد زیادی کاهش می یابد .
تکیه دادن به درخت

-%d8%af%d8%b3%d8%aa%d9%87%e2%80%8c%d8%a8%d9%86%d8%af%db%8c-%d9%86%d8%b4%d8%af%d9%87 5c3784144f061 – 8 راه حل اصولی برای مقابله با تاری ناشی از لرزش دوربین

یکی از بی زحمت ترین و در دسترس ترین ترفند ها تکیه دادن به یک تکیه گاه سخت است ! بدین صورت که یک شانه خود را به آن تکیه گاه نزدیک کنید و دوبین را با همان دستی بگیرید که نزدیک به تکیه گاه است . تاثیر معجزه آسای این روش در عکاسی عمودی بیشتر خودش را نشان می دهد .

برخی از عکاسان در بعضی مواقع از Blu Tack (نوعی خمیر که برای نصب کاغذ و پوستر به دیوار) یا چیزی مشابه آن استفاده می کنند که اغلب اوقات راه حل مناسبی نیست ولی می توان به عنوان یک گزینه به آن نگاه کرد .

حتما حدس زده اید که چرا گزنه مناسبی نیست ؛ ریسک استفاده از این چسب برای چسباندن دوربین ریسک خیلی بالایی دارد اما بعنوان کمکی مفیدتر است .
عکاسی با تایمر دوربین

-%d8%af%d8%b3%d8%aa%d9%87%e2%80%8c%d8%a8%d9%86%d8%af%db%8c-%d9%86%d8%b4%d8%af%d9%87 5c378414cb74e – 8 راه حل اصولی برای مقابله با تاری ناشی از لرزش دوربین

عکاسی با تایمر به دو صورت انجام می شود : اول با کمک شاتر های بی سیم و دوم به کمک تایمر تعبیه شده در نرم افزار دوربین ها که عموما مقادیر 3 ثانیه ای ، 5 ثانیه و 10 ثانیه ای را دارند .

نمیدانم تا چه حد با شاتر بی سیم آشنا هستید. شاتر های سیار بی سیم یکی از لوازم جانبی دوربین هستند که در اغل اوقات می توانند به کمک شما بیایند، اما در بعضی مواقع هم گزینه مناسبی نیستند.

اگر شرایط شما به گونه ای بود که نمی توانستید کنترلر شاتر را در دست بگیرید ، استفاده از تایمر دوربین بهترین گزینه البته به شرط اینکه دست شما ثابت باشد و تکانی نخورد ! اگر قرار باشد دست شما بلرزد هرچه رشته باشید پنبه می شود .

اغلب عکاسان با کمک تایمر 2 ثانیه ای کارشان راه می افتد اما در نهایت انتخاب زمان به دست شماست .

یک ترفند برای کاهش لرزش دوربین در زمان استفاده از تایمر وجود دارد ؛ آن هم این است که قفل آینه یا Mirror Lock-up یا تاخیر نوردهی (Exposure Delay) فعال کنید تا احتمال لرزش کاهش یابد.
وزن را تقسیم کنید

حتما به این مشکل برخورده اید که حتی با سه پایه های محکم احتمال لرزش در ساحل وجود دارد ؛ در واقع با هر موج ماسه های ساحل فرو می روند و تعادل سه پایه از دست می رود . حتی اگر نزدیک آب نباشید بازهم پایه ها به مرور در ماسه فرو می رود .

فرو بردن پایه ها در ماسه راحت ترین راه حل و پر خطر ترین آن است چراکه ممکن است پایه های ماسه ای شوند و این ماسه ها به کیف سه پایه و در نهایت به دوربین و قطعات حساسش راه پیدا کند و شما را دچار دردسر کند

اگر اهل عکاسی از طبیعت هستید بهتر است سه پایه های مجهز به کفش زمستانی تهیه کنید . این کفش با افزایش وزن سه پایه ، افزایش استحکتم و افزایش امنیت در برف و ماسه به عنوام گزینه ای ایده آل عمل می کنند و بیشتر مورد استفاده عکاسان طبیعت و فضای باز هستند . البته اگر سه پایه شما فاقد این تجهیزات جانبی است ، می توانید به صورت جداگانه آن ها را تهیه کنید . اگر مورد مناسبی پیدا نکردید ، آستین ها را بالا بزنید و خودتان کفش سه پایه بسازید .
دوربین را به درستی بگیرید

-%d8%af%d8%b3%d8%aa%d9%87%e2%80%8c%d8%a8%d9%86%d8%af%db%8c-%d9%86%d8%b4%d8%af%d9%87 5c37841557752 – 8 راه حل اصولی برای مقابله با تاری ناشی از لرزش دوربین

نحوه ی نگهداری دوربین قاعده و اصول مخصوص به خود را دارد . شاید فکر کنید این مورد چندان موثر نیست اما بهتر است بدانید عکاسان حرفه ای زیادی ازاین تکنیک استفاده می کنند و موفق هستند .

پیرو تصویر بالا ، نگه داشتن لنز از زیر بهترین روش برای دست گرفتن لنز است ، علاوه بر این تکیه دادن آرنج به بدن بهتر از آن است که آرنج خود را دور از بدن نگه دارید.

برخی از عکاسان برای نگه داشتن لنز های طویل از آرنج دست چپ استفاده می کنند،یعنی مانند شکل بالا که با دست چپ قسمت مچ دست راستشان را می گیرند و دست چپ را تکیه گاه محکم لنز قرار می دهند که می تواند دوربین را خیلی محکم تر حفظ کند.

استفاده از یک وسیله کمکی که با حلقه کردن دست آزادتان دور آن پایه ای برای لنز به وجود آورید ، باز هم راه حل خوبی برای محکم نگه داشتن دوربین است .

اگر قرار است نشسته عکس بگیرید ، بهتر است روی زانوی راست خود بنشینید و زانوی چپ خود را بالا بیاورید و آرنج دست چپ را روی آن قرار دهید و به کمک همان دست، بخش زیرین لنز را نگه دارید،این راه حل نیز برای عکاسی به صورت نشسته بسیار رایج و کاربردی است .

در واقع با این تکنیک یک تک پایه از نوع انسانی ساخته اید در حالی که پا و دست چپ شما به طور کامل وزن دوربین را تحمل می کنند و یک پایه ای بسیار امن تشکیل می دهند.

اگر می خواهید به صورت خوابیده و از زاویه پایین از روی زمین عکاسی کنید ، همزمان که دوربین را در دست گرفته اید، آرنج های خود به صورت با فاصله از هم قرار دهید تا حالتی مستحکم به خود بگیرد . با این روش یک مثلث محکم به وجود می آورید که دوربین را بی تحرک نگه می دارد.

البته جایی که ایستاده اید نیز به اندازه نحوه نگه داشتن دوربین روی بی تحرک بودن آن تأثیرگذار است. بهتر است عکاسی از فضای باز زمانی که وزش باد وجود دارد ، پشت درخت یا صخره ای انجام شود که مانع از وزش تند باد به سمت عکاس شود .
نفس عمیق بکشید

واقعیت این است که حتی با استفاده از سرعت شاتر بالا نیز بهتر است از لرزش دست و دوربین جلوگیری کنیم . بهتر است به جای فشردن سریع و ناگهانی دکمه شاتر آن را به آرامی و آهسته پایین ببرید تا لرزش کمتری در دوربین به وجود بیاید.
پیشنهاد شده قبل فشردن دکمه شاتر نفس عمیق بکشید و تا فشردن شاتر آنرا حبس نگه دارید تا کمترین لرزش متوجه دوربین عکاسی باشد .

دیدگاهتان را بنویسید